САМО ЈОШ ФАЛЕ ГОНДОЛЕ?
14.03.2015

УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА

Председник Општине Палилула Бобан Џунић, поново је обишао мештане Новог села. По договору са начелником сектора за ванредне ситуације Предрагом Марићем требало је да терен обиђу и представници Србија вода из Београда. Ванредни догађаји везани за пад војног хеликоптера одложили су ову посету. Ја и даље инсистирам на проглашењу ванредне ситуације у овом делу града јер се стање сваким даном све више погоршава, изјавио је председник Џунић. Помоћ обећава и народна посланица Адриана Анастасов која каже да постоје информације да је слична ситуација и у Доњем Међурову где је поплављено око 100ха земљишта. О томе ћу обавестити и надлежни Одбор за заштиту животне средине Скупштине Србије-рекла је Анастасов.

Ново Село и даље личи на Венецију. Око 200 домаћинстава још је под водом. Још се не зна коико је велика штета коју су нанеле изливене подземне воде. Некима су поплављени подруме, некима у дворишта, а има и оних којима је вода ушла у кућу. Међу њима је и самохрани отац Миодраг Митровић који има двоје деце. Собе су ми поплављење, а канализација је почела да се излива. Ја морам децу да спашавам и да тражим смештај негде, каже Митровић.
Поплавом у Новом селу и околним местима у општини Палилули бавиће се и наредних дана. О даљим активностима изјасниће се и одборници Скупштине општине Палилула.

ЗОНА плус Вести - Само фале гондоле